Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΚΟΥΜΠΙΑ ΚΑΙ Η ΒΡΟΧΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ, της Ελπίδας Μηναδάκη

 


Στο Φανταστικοχώρι όλα είναι φανταστικά!
Κάθε χρόνο οι κάτοικοι βάζουν τα πιο πλουμιστά τους ρούχα με αστραφτερά κουμπιά και υποδέχονται τη Βροχή των Αστεριών.
Τότε, γίνεται κάτι μαγικό: την ώρα που τα αστέρια πέφτουν πραγματοποιούν τις ευχές, μικρών και μεγάλων!


Τι γίνεται όμως όταν οι Κακοριζίτες απειλούν να κλέψουν τις ευχές τους και να καταστρέψουν το χωριό; Θα μπορέσει και ο σκύλος Κουμπότρυπας να ... βρει το κουμπί τους και να τους εξαφανίσει; Το καλό μπορεί να νικήσει;
Όλα μπορούν να συμβούν αρκεί να πιστεύεις στις δυνάμεις σου και να κοιτάζεις τα αστέρια.


Πρόκειται για ένα παραμύθι που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη.
Το παραμύθι είναι της Ελπίδας Μηναδάκη που αγαπάει τα παραμύθια και την τέχνη. Το συγκεκριμένο παραμύθι είναι το τέταρτο βιβλίο της.
Η εικονογράφηση του παιδικού βιβλίου είναι της Μάγιας Τζούριτς και χαρακτηρίζετια από έντονα χρώματα , ρεαλιστικές εικόνες, ζωντάνια και δημιουργία θετικών σκέψεων και συναισθημάτων.


Με το παραμύθι αυτό τα παιδιά αναγνωρίζουν αντίθετες έννοιες όπως: καλό - κακό, λύπη - χαρά, παραίτηση - αγώνας, πρόβλημα - λύση.
Τα παιδιά πιστεύουν στις δυνάμεις τους , στην αλληλοβοήθεια , στην καθημερινή προσπάθεια στη ζωή τους για το καλύτερο, στα όνειρα και στην πραγματοποίησή τους. Ότι η χαρά μπορεί να γεμίσει την καρδιά μας αρκεί να αγαπάμε τον συνάνθρωπό μας, να συμμεριζόμαστε τα προβλήματά του, να συνειδητοποιούμε ότι είμαστε μέρος ενός όλου και τότε η ζωή μας γίνεται πάντοτε καλύτερη!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου