Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Ίσως , του Kobi Yamada

 


Ένα νέο βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας από τις εκδόσεις Λιβάνη που μόλις κυκλοφόρησε. Το κείμενο είναι του Kobi Yamada και η εικονογράφηση της  Gabriella Barouch. 
Ο Kobi Yamada είναι συγγραφέας best seller βιβλίων των New York Times και διευθύνων σύμβουλος της Compendium, μιας εταιρείας που οι καταληκτικοί της άνθρωποι κάνουν καταπληκτικά πράγματα. 
Η Gabriella Barouch είναι διεθνώς αναγνωρισμένη για το έργο της. Στην εικονογράφησή της υπάρχει συνδυασμός ρεαλιστικών λεπτομερειών και μαγικών στοιχείων που αγγίζουν κάθε ηλικία ανθρώπου. Η αγάπη της στη φύση είναι εμφανής!

Είσαι μια ύπαρξη μοναδική.
Είσαι ένα πλάσμα ξεχωριστό.
Η πιθανότητα να βρεθείς σε αυτόν ακριβώς τον τόπο,
αλλά αυτή ακριβώς τη στιγμή
είναι τόσο υπέροχη αλλά και τόσο σπάνια που δε θα συμβεί ποτέ ξανά.


Αυτή είναι μια ιστορία 
για οτιδήποτε θα μπορούσε να κάνεις
για οτιδήποτε θα μπορούσες να γίνεις.
Μια ιστορία για τις μαγικές,
απεριόριστες δυνατότητες
που κρύβονται μέσα σου.


Ίσως να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου!


Στο βιβλίο αυτό κυριαρχούν οι εικόνες όπου αφήνουν τα παιδιά ελεύθερα να εκφραστούν με την ανάπτυξη της φαντασίας τους και των συναισθημάτων τους.
Με τις κατάλληλες ερωτήσεις μπορούμε να ανιχνεύσουμε τις εμπειρίες , απόψεις , ιδέες των παιδιών και να τα οδηγήσουμε στην αξία της ζωής, στην αξία της μοναδικότητας του κάθε ατόμου, στην καλλιέργεια θετικών συναισθημάτων και αυτοεικόνας τους, στον αγώνα και στην κατάκτηση καλυτέρευσης  της ίδιας της ζωής τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου