Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

OI BOHΘΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΤΟΥΛΗ ΣΤΟ 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

 Είχα τη χαρά να βρεθώ στο 2ο ΝΓ Σαλαμίνας στις 24/5/2024, μετά από πρόσκληση της προϊσταμένης κυρίας Μαρίας Στρατή και όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου. Σκοπός να παρουσιάσω το παραμύθι "Οι βοηθοί του Συρτούλη" εκδόσεις Κούρος και μέσα από αυτό οι μικροί/ές μαθητές/τριες να μάθουν σημαντικές πληροφορίες για τη ζωή της χελώνας καρέτας καρέτας και τους κινδύνους που απειλείται. Στόχος τα παιδιά να δημιουργήσουν αφίσες με συμβουλές για το πώς θα προστατέψουμε τις θαλάσσιες χελώνες και να συνειδητοποιήσουν ότι κάποια είδη θαλάσσιας πανίδας απειλούνται και ότι οι άνθρωποι οφείλουν να σέβονται το θαλάσσιο  βιότοπο αυτών των πλασμάτων. 

Πραγματοποιήθηκε ανίχνευση πρότερων γνώσεων:


Συζήτηση


Παρουσίαση βιωματικά του παραμυθιού


Κατόπιν στην τάξη τα παιδιά έπαιξαν με τη θαλάσσια χελώνα, έμαθαν  το παιχνίδι του ψαρά και της χελώνας, δημιούργησαν τις αφίσες τους.







Ευχαριστώ από καρδιάς εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και την κα ΜΑΡΙΑ ΣΤΡΑΤΗ, προϊσταμένη του 2ου Νηπιαγωγείου Σαλαμίνας, για την πρόσκλησή της.
Άνοιξε την πόρτα του σχολείου της και φωτίστηκαν τα δικά μου φυλλοκάρδια από  τη ζεστή τους φιλοξενία και την αγάπη των παιδιών.


Ενημέρωση προς γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά: Μέχρι το τέλος Ιούνη το παραμύθι "Οι βοηθοί του Συρτούλη" θα έχουν επανεκδοθεί από τις εκδόσεις Κούρος και όχι πια από τις εκδόσεις Ωρίωνας.
Σας ευχαριστώ!
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου