Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΟΙ

 



Στα πλαίσια ενδοσχολικής επιμόρφωσης η προϊσταμένη του 11ου Νηπιαγωγείο Πειραιά κ. Κατερίνα Πάππου μας προσκάλεσε για παρουσίαση του προγράμματος "Δύο Φίλοι" με φορείς την τ. Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Γ' Αθήνας κ. Νίκη Σκουτέρη και την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Πειραιά κ. Μαρία Καμπέρη.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα Εργαστηρίου Δεξιοτήτων  στη Θεματική Ενότητα ΕΥ ΖΗΝ και στην Υποενότητα: Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία - Πρόληψη.
Είναι ένα πρόγραμμα που στοχεύει  στην καλλιέργεια αξιών και δεξιοτήτων ζωής, όπως η επικοινωνία, η σύνδεση, η αλληλεγγύη και η ενσυναίσθηση, με όχημα τη βιωματική και ανακαλυπτική μάθηση.
Η επίτευξη των στόχων αυτού του προγράμματος  μεθοδεύεται μέσα από την παραμυθική αφήγηση, τη δράση, τα χαρακτηρολογικά γνωρίσματα, τις ενέργειες και τη στάση των ηρώων (Πέτρος, Μάρκος),την ταύτιση των μαθητών με τους ήρωες του παραμυθιού.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες μαθαίνουν τι είναι αληθινή φιλία και ποια τα κύρια χαρακτηριστικά της μέσω του παραμυθιού και των βιωματικών, συνεργατικών δραστηριοτήτων. 
Μπορείτε να διαβάσετε  περισσότερα ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΟΙ

Η εικονογράφηση και η δημιουργία του βίντεο είναι της κ. Μαρίας Καμπέρη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου