Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

AΝΟΙΞΗ ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙΣ, 13η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Αγαπημένοι μου γονείς και μαθητές γεια σας!
Τις κατασκευές των μουσικών οργάνων της 12ης Αποστολής θα τις δείτε στο τέλος της εβδομάδας διότι χρειάζεται μια ιδιαίτερη επεξεργασία. Οπότε αυτήν την εβδομάδα σας έχω ετοιμάσει κάποιες όμορφες δημιουργικές δράσεις, πιο χαλαρές διότι σας αισθάνομαι όλους πιεσμένους.
1. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Ξεκινάμε χαλαρά με μια ήρεμη εικόνα. Συζητήστε με τα παιδιά τι βλέπουν στην εικόνα αυτή, τι χρώματα, τι σχήματα. Προτρέψτε τους μικρούς μαθητές να προσπαθήσουν να ζωγραφίσουν την εικόνα. Στο φόντο ας χρησιμοποιήσουν νερομπογιές.

2. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ
Προτρέψτε τα παιδιά να φανταστούν την ζωή αυτής της πεταλούδας. Ποια είναι; Πώς την λένε; Πού βρίσκεται; Γιατί βρίσκεται εκεί; Ποια εποχή είναι; Τι να σκέφτεται; Τι έκανε πρίν; Που θα πάει μετά. Γράψτε και στείλτε μου αυτά που θα σας πουν τα παιδιά.

3. ΨΑΧΝΩ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΙΝΙΓΜΑ ΜΙΚΡΟ
Πατήστε πάνω στον σύνδεσμο και λύστε το αίνιγμα της Nastasiaef  δασκάλας .





4. ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο της Nastasiaef  δασκάλας.


Ευχαριστώ πολύ την συναδέλφισσα Νastasia για τη διάθεση του υλικού της.

5. ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ   ΑΡΙΘΜΟΥΣ  ΑΠΟ ΤΟ 1 ΕΩΣ ΤΟ 5
Κάποιες κατασκευές θα ετοιμάσετε με τους αριθμούς αγαπητοί γονείς με εύκολα αντικείμενα από το σπίτι. Σας στέλνω υλικό κι ελπίζω να σας φανεί εύκολο.
Βάλτε κέφι και μεράκι και παίξτε με τα παιδιά σας.


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε χάρτινα πιάτα είτε φύλλα Α4 είτε χαρτόνια αφού τα έχετε κόψει σε 4 κομμάτια όπως δείχνει η εικόνα. Ζητάτε από το παιδί να σας ταιριάξει ότι έχει σχέση με το 1 και ούτω καθεξής μέχρι το 5.

Εδώ αν δεν έχετε πομ πομ μπορείτε να ζητήσετε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν ή να χρησιμοποιήσουν δαχτυλομπογιές και να ετοιμάσουν τις κάμπιες. Παίξτε μαζί τους μετά. Ποια κάμπια είναι η πιο μικρή ; Ποια η πιο μεγάλη; Ποιος αριθμός είναι πριν το 2; Ποιος αριθμός μετά; Ποιος βρίσκεται ανάμεσα από το 3 και το 5; 


Στη γύρη των λουλουδιών υπάρχουν οι αριθμοί . Τα παιδιά πρέπει να βάλουν τόσα φύλλα όσα λέει ο αριθμός τους.


Προσθέσεις κι αφαιρέσεις μέχρι το 5
 Μπορείτε να ετοιμάσετε εσείς σε χαρτόνια τους αριθμούς όπως βλέπετε στην εικόνα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για υλικό ότι σας βολεύει. Κουμπιά, φασόλια, ξυλάκια κ.α 


Κατασκευάστε ένα ζάρι για τα παιχνίδια σας. Μπορείτε να έχετε κινητά καρτελάκια με τα σύμβολα των αριθμών και να τα αντιστοιχίζει το παιδί ανάλογα με τις βούλες (που έχει φέρει στο ζάρι) με τον αντίστοιχο αριθμό.


Στον δίσκο αυτόν μπορεί να βάζει το παιδί τον αντίστοιχο αριθμό, μανταλάκια τόσα όσα οι βούλες ή ότι άλλο σας βολεύει. Ακόμα και να ζωγραφίσει πάνω σε αυτά τόσο πράγματα όσα οι βούλες σε κάθε κομμάτι.


Εδώ θα χρειαστείτε πλαστικά ποτήρια. Ζητάτε από το παιδί να βάζει σε σειρά τους αριθμούς. Ας τοποθετήσει κι από το μεγαλύτερο προς το μικρότερο μετρώντας ανάποδα.


Σε όλα τα σπίτια υπάρχουν τράπουλες. Αν δεν υπάρχουν δεν πειράζει. Θα κατασκευάσετε ένα πίνακα διπλής εισόδου , όπως στην εικόνα  και θα παίξετε με τα παιδιά. Οι αριθμοί ας είναι μέχρι το 5.


Εύκολη κατασκευή , παντού υπάρχουν μανταλάκια.


Οι ιδέες είναι από το πίντερεστ.
Περιμένω τις φωτογραφίες σας !
Καλή διασκέδαση!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου