Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΦΘΑΣΑΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ...

Και είχε περάσει ο καιρός κι εν μέσω προβών , κατασκευών και προετοιμασίας για την καλοκαιρινή μας γιορτή είχαμε έναν επισκέπτη που μας περίμενε χρωματιστός , σοβαρός και κλειστός στο κουκλόσπιτο.
Η έκπληξη όλων πολύ μεγάλη πρωί πρωί.
- Κυρία τι είναι αυτή η βαλίτσα στο κουκλόσπιτο;
- Θέλετε να το ανακαλύψουμε;
Και με έκδηλη περιέργεια κι αγωνία για τον όμορφο αυτό επισκέπτη μας ανοίξαμε την βαλίτσα. Και ιδιαιτέρως όταν βγήκαν ελευθερωμένα όλα τα βιβλία από την βαλίτσα που τα παιδιά , ενθουσιασμένα, έβλεπαν από παντού βιβλία, πολλά βιβλία, μη ξέροντας ποιο να πρωτοδιαλέξουν, η χαρά τους απερίγραπτη.  Η ανακούφισή τους μεγάλη όταν τους διάβασα την επιστολή που υπήρχε στην βαλίτσα και που τους επέτρεπε να την κρατήσουμε ένα μήνα και σε αυτό το διάστημα να πάρουν όσα βιβλία θέλουν να διαβάσουν.
Αλήθεια, ποιος θα διαβάσει τα περισσότερα βιβλία;
Βέβαια τα σχολεία κλείνουν σε λίγες εβδομάδες αλλά δεν πειράζει . Η πρόθεση μετρά και η χαρά.

Τα βιβλία σε ρόδες είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές βιβλιοθήκες μέσα στην σχολική τάξη. Ενθαρρύνεται η φιλαναγνωσία, η επιλογή να δανειστούν βιβλία στο σπίτι , να αναζητήσουν προσωπικά όποιο τους ενδιαφέρει, να οδηγηθούν σε ένα ταξίδι με διαφορετικές αναγνωστικές διαδρομές.
Αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ
To πρόγραμμα βιβλία σε ρόδες δημιουργήθηκε το 2011 από τη μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία η ΠΥΡΝΑ. Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ





Ευχαριστούμε πολύ τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ!

6 σχόλια:

  1. Καλά και δημιουργικά αναγνωστικά ταξίδια σε όλη την παρέα σας,Νίκη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε Νέλλη μου , μας άρεσαν τα βιβλία, τα λατρέψαμε και σκέφτομαι οπωσδήποτε και του χρόνου να τα ζητήσω αλλά να μου έρθουν πιο νωρίς. Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Muchas gracias no sabía de esta compañía cultural, estupenda idea libros sobre ruedas, ya paso a visitar el sitio para saber más sobre las actividades que hacen.
    Saludos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή