Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΟΙ 3 ΙΕΡΑΡΧΕΣ


Με την ονομασία Τρεις Ιεράρχες αναφερόμαστε στους  Τρεις Επιφανείς Άγιους και Θεολόγους της Ορθόδοξης Χριστιανικής Θρησκείας, προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο Μέγας  και ο  Γρηγόριος ο Νανζιανζηνός ή Θεολόγος.
Αναδείχθηκαν Πατέρες της Εκκλησίας  και Άγιοι. Η σοφία και η δράση τους, τούς έδωσε τον τίτλο των Μεγίστων Φωστήρων, όπως ψέλνεται και στο τροπάριό  τους: «Τους Τρεις Μεγίστους Φωστήρας Της Τρισηλίου Θεότητος...».

<< Δόξα για τους γονείς είναι η δόξα των παιδιών τους, όπως και των γονιών για τα παιδιά τους είναι κοινή η δόξα και κοινή η ντροπή>>
Γρηγόριος Θεολόγος . ΕΠΕ 11,72

<<Ακούστε καλά γονείς, πατέρες και μητέρες! Θα έχετε μισθό για την καλή ανατροφή των παιδιών>>
Ιερός Χρυσόστομος. ΕΠΕ 23,26Α
<<Κάποτε θυμάμαι πως ο δάσκαλός μου , που ήταν φανατικός ειδωλολάτρης , εκδήλωσε το θαυμασμό του για τη μητέρα μου. Ρωτώντας , ποιος ήμουν  εγώ και ποιανού, έμαθε την ηλικία μου και πόσο χρονών ήταν χήρα. Όταν , λοιπόν, του είπα ότι είναι  σαράντα χρονών και έχει είκοσι χρόνια που έχασε τον πατέρα μου, έμεινε κατάπληκτος και με δυνατή φωνή είπε: (Βαβαί! Οίαι γυναίκες παρά χριστιανοίς εισίν!). (Δηλ. πω πω τι γυναίκες έχουν αυτοί οι χριστιανοί).
Του Ιερού Χρυσοστόμου

<<Οι μέλισσες ούτε σε όλα τα άνθη πλησιάζουν, ούτε προσπαθούν να τα σηκώσουν ολόκληρα , αλλά παίρνουν ό,τι τους είναι χρήσιμο και φεύγουν>>
Μέγας Βασίλειος

Είδαμε το εξής βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=3o11SYIU70g&t=43s
Βασιλειάδα ,η πολιτεία της αγάπης.
Τα παιδιά ζωγραφίζουν τους τρεις Ιεράρχες και παίρνουν τους σελιδοδείκτες στο σπίτι τους , με τα σοφά λόγια των Φωστήρων,για να τους χρησιμοποιήσουν στα βιβλία τους.
( Η φωτοτυπία υπήρχε χρόνια στον φάκελο οπότε δεν είναι δυνατή η αναφορά του δημιουργού. Όποιος γνωρίζει να το αναφέρει παρακαλώ).






Απλές ζωγραφιές








Χρόνια Πολλά στους εκπαιδευτικούς και σε όλους τους μαθητές.
Καλή φώτιση!
Και του χρόνου με υγεία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου