Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΣΤ΄ ΜΕΡΟΣ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ..


Ο Ορφέας κατασκεύασε διάφορα πολεμικά δώρα για τον Νίκο..

Πολυβόλο, όπλο, σφαίρες , χειροβομβίδα και 

λεπίδες των Σαμουράι ( αν έχω κάνει λάθος διορθώστε με)


Ένα δώρο για μένα. Ο Γιώργος έφτιαξε ένα στέμμα για την πριγκίπισσά του. Στη συγκεκριμένη στιγμή , η πριγκίπισσα είμαι εγώ. Σ' ευχαριστώ Γιώργο!


Εκφράσεις αγάπης και φιλίας. Ο Νίκος έφτιαξε ένα στέμμα για να το χαρίσει σε φίλο του. Ζωγράφισε για δύο φίλους , επειδή  όπως είπε τους αγαπάει πολύ. Για την Νικολέτα...


Και τον Άγγελο...


Η Νεφέλη έγραψε αριθμούς που παρουσιάσαμε και αναφερθήκαμε σ' αυτούς. Μετά το 10 αλλά πήγε και πιο πέρα με τις εκατοντάδες. Τα παρουσίασε κιόλας. Δίπλα εμπνεύστηκε από τα γεωμετρικά όργανα και τα σχεδίασε!


Ο Ορφέας προτίμησε χρώματα, σχήματα και την ελληνική σημαία, με τις δύο εκδοχές. Πολύ ωραία ζωγραφιά! Με περιγράμματα, ωραία χρώματα και συνδυασμούς, χαρούμενο θέμα, με ποικιλία γραμμών και αρμονία γραμμάτων και αριθμού. Με προσοχή έφτιαξε και το εξάγωνό του!

 Τι είναι αυτό; Θα το βρείτε; 

Σε τι δούλεψε η φαντασία του Τάκη; Από που του ήρθε αυτή η ιδέα;


Είναι μία βρύση. Η βρύση είναι φτιαγμένη από ασημένιο χαρτόνι για να τονίζεται και αν δείτε στο πλάι φαίνεται και το νερό που τρέχει. Με γραμμές προσπάθησε να φτιάξει και τις διακοσμητικές πέτρες. Ένα παραμύθι στάθηκε αρκετό για αυτήν την κατασκευή.


Και ακολουθεί ένα κουίζ... Τι έχει 26 ρόδες;


Η απάντηση : ένας ελέφαντας με πατίνια


Να και ο γλωσσοδέτης : ο ψύλλος  και ο καλόγερος και μ' ένα μάτι βλέπει.
Ψύλλος , ψύλλος σκάει πίτα η κεφαλή του.


Με χαρά μου δείχνει αυτά που γράφει: βελόνα, καρφί

 Και μια όμορφη κατασκευή


Αερόστατο για τα αυτοκινητάκια Μακ Κουίν


Τι να κάνω; Και αυτό αφιερωμένο. Δύο φίλοι εργάστηκαν μαζί , την ώρα των ελεύθερων δραστηριοτήτων. << Κυρία κάτι σας φτιάχνουμε>>, << Περιμένω την έκπληξη>>, η απάντησή μου και σε λίγο με χαρά μου την παρουσίασαν. Σας ευχαριστώ πολύ πολύ!



Ένας σερίφης πάνω στο άλογό του. Καρδούλα...


Είναι άνοιξη και ο μήνας είναι Απρίλιος , τα χελιδόνια έχουν επιστρέψει, η σελήνη είναι φωτισμένη και είμαστε στην έρημο , με τις γνωστές πυραμίδες. 


Δε φαίνεται καλά διότι είναι ζωγραφισμένο σε άσπρο γυαλιστερό χαρτόνι , με λεπτούς μαρκαδόρους. Όμως τα χαρτόνια ήταν μεγάλα. Η μικρή μαθήτρια ένωσε τα δύο χαρτόνια και ζωγράφισε και στα δύο. ( Δεν κουράστηκε;)

Ένα ένα: είναι χειμώνας και τα τζάκια καίνε. Η Εύα ζωγράφισε τους φίλους της.


Και το δεύτερο χαρτόνι: Το αφιερώνει στον Νίκο που παίζουν μαζί. Ποικιλία γραμμών... καμπύλες, τεθλασμένες, ευθείες, ανοικτά σχήματα και κλειστά και με έμφαση στην ελληνική σημαία και στα ανθρωπάκια.






3 σχόλια:

  1. Hello from Spain: I really like your proposals. I just discovered your blog and I really like the variety of topics that you publish. Right now I have a blog dedicated to young people and new technologies that I invite you to visit: http://cativodixital.blogspot.com.es/. If you want we kept in touch. I already made me a follower of your blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Gracias por sus amables palabras! Por supuesto que me inscribí el sitio. Me alegro de que te gusten mis temas. Estaremos en contacto. Tenga una buena noche!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Los niños nunca dejan de sorprendernos con su creatividad.
    Un besico.

    ΑπάντησηΔιαγραφή