Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Η ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΧΕΛΩΝΑ "ΣΥΡΤΟΥΛΗΣ" ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟ 17ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ


Το 17ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω στα πλαίσια προγράμματος καλλιέργειας δεξιοτήτων και στη θεματική ενότητα: ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Παγκόσμια και Τοπική Πολιτιστική Κληρονομιά και ολοκληρώνοντας τη δεξιότητα "Ομάδα προστασίας για τα ζώα υπό εξαφάνιση"
κάλεσαν στις 10/11/2021 την συγγραφέα Νίκη Σκουτέρη, δημιουργό του παραμυθιού "Οι βοηθοί του Συρτούλη", για να συνομιλήσουν για τη διάσωση της θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα.


Οι μαθητές και οι μαθήτριες πήραν συνέντευξη από την συγγραφέα, ανακάλεσαν πληροφορίες που απέκτησαν από τη διαπραγμάτευση του θέματος μέσα στην τάξη τους, άντλησαν νέες πληροφορίες γύρω από τη ζωή της θαλάσσιας χελώνας, βρήκαν τρόπου αντιμετώπισης των κινδύνων που την απειλούν.

Τα παιδιά ενθουσιασμένα ευχαρίστησαν την κ. Νίκη Σκουτέρη, ζωγράφισαν για αυτήν και η Νηπιαγωγός τους και προϊσταμένη του σχολείου τους έδεσε τις ζωγραφιές τους σε ένα βιβλίο για να το προσφέρουν στην συγγραφέα ως ένδειξη αγάπης και ευγνωμοσύνης προς αυτήν.
Μπορείτε να δείτε τις ευχαριστίες τους στο βίντεο που ακολουθεί:



Στη συνέχεια τα παιδιά έφτιαξαν το δικό τους παραμύθι με τίτλο "Η αγάπη της Σιμόνα για τη χελώνα" όπου μπορείτε να το διαβάσετε :

Τα παιδιά έκαναν και κατασκευή   τη θαλάσσια χελώνα καρέτα καρέτα "Συρτούλης"


Ευχαριστώ πολύ τους μαθητές/τριες και την Νηπιαγωγό τους κ. Μπία Παρμαξή για την πρόσκληση αυτή!













2 σχόλια: