Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ

 


Στις 23 Μαρτίου 2021 δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκαίδευσης Γ' Αθήνας δια της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας , να παρακολουθήσουν το διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο "Ψυχική ανθεκτικότητα σε περιόδους κρίσης" στις 18:00 μ.μ. 
Εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η κα Ντέπυ Ρίζου, Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια , Διδάσκουσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Κέντρο Δια βίου Μάθησης "Ψυχολογία, Τέχνη, Θεραπεία μέσω της Τέχνης".

Στο πλαίσιο αυτού του σεμιναρίου θα απαντηθούν ερωτήματα όπως : Τι είναι ψυχική ανθεκτικότητα; Πώς σχηματίστηκε και πώς εξελίχθηκε ως όρος; Γιατί το θέμα αυτό είναι τόσο επίκαιρο; Τι εννοούμε τελικά ως «κρίση»; Πώς ξέρουμε σε τι επίπεδο την διαθέτουμε και πώς την αποκτούμε; Στη συνέχεια μέσα από διαλογική συζήτηση με τους συμμετέχοντες/ουσες θα διατυπωθεί ο ορισμός της ψυχικής ανθεκτικότητας , ο κάθε συμμετέχων/ουσα θα προβληματιστεί σε ατομικό επίπεδο αν την διαθέτει και πως μπορεί να την αναπτύξει στο πλαίσιο της καθημερινής του ζωής. Θα δοθούν απαντήσεις  σε ερωτήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου