Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

5 SUPER ΗΡΩΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΟΥ

 Η υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δ' Αθήνας κ. Ιωάννα Μενδρινού μαζί με την κ. Μαρία Γκανάτσιου Εκπαιδευτικό ΠΕ 60 και η κ. Πηνελόπη Κερασοβίτη Εκπαιδευτικό ΠΕ 60 με το video animation , συναντιούνται , συνεργάζονται και μας προσφέρουν ένα εκπληκτικό έργο για το Νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού με τίτλο : Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες 7 ημερών για την εκμάθηση, ορθή εφαρμογή και τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς της Covid-19.

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί ένα υλικό-πρόταση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για τις πρώτες μέρες στο σχολείο, διάρκειας μίας εβδομάδας (σε επτά ημερήσιες ενότητες). Στο τέλος υπάρχει και σχετικό υποστηρικτικό υλικό για κάθε μέρα. 




Η κ. Μενδρινού μας γράφει:

Ολοκληρώνοντας τη συγγραφή και επιμέλεια του υλικού, και ανατρέχοντας στις σελίδες του, η πρώτη εντύπωση που προκαλεί η οργιαστική σύνθεση, σε επίπεδο περιεχομένου όσο κυρίως αισθητικής, τόσων ετερόκλητων (φαινομενικά) στοιχείων και ευκρινώς, συμβολικά φορτισμένων σημείων, είναι αναπάντεχη. Παραδοσιακές εκπαιδευτικές αναπαραστάσεις, μορφές, αρχέγονα πρότυπα και ρετρό απαλοί χρωματικοί φθινοπωρινοί τόνοι, συνδιαλέγονται με σύγχρονες πηγές και πρώτες ύλες, μινιμαλιστικά μοτίβα, βασικά χρώματα και μία επιστημονικής φαντασίας μυθοπλασία, δημιουργώντας ένα σουρεαλιστικό αποτέλεσμα που ξαφνιάζει από σελίδα σε σελίδα και από ενότητα σε ενότητα. Όλα τα παραπάνω, κεντημένα στον καμβά μίας ψηφιακής προσέγγισης και επεξεργασίας, καταδηλώνουν αν μη τι άλλο, την τρέχουσα (ρέουσα) πραγματικότητα... Η πανδημία, φέρνοντάς μας αναπόφευκτα, ενώπιους ενωπίω με το είδωλο της κοινωνίας μας στον καθρέπτη, φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσει μία θαυμαστή ευκαιρία αποσυμπίεσης και αναστοχασμού επί των μετα-νεωτερικών μας αδιέξοδων προσφέροντας την καίρια ώθηση προς το μέλλον. Ευγνώμων για την ευκαιρία να επικοινωνώ δημιουργικά με τα σχολεία και την εκπαιδευτική κοινότητα της Διεύθυνσης μας, ευελπιστώ το υλικό να βρει ανταπόκριση. Κυρίως όμως, να εξυπηρετήσει ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών στη δύσκολη συνθήκη.

Δρ. Ιωάννα Μενδρινού

Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας

Διεύθυνσης Π.Ε. Δ ́ Αθήνας

Το βιβλίο υπάρχει και σε μορφή  Flipbook 5 Σούπερ Ήρωες στην τάξη μου όπου μπορείτε να το κατεβάσετε και ως pdf

Το flipbook το διαβάζετε εδώ


https://www.flipbookpdf.net/web/site/190cee0a4b3df64a0de66d55dbe2b36046fd14a6202009.pdf.html?fbclid=IwAR3PPvr7jrnuXnSSWnmjPV9ru6bnrUfGPtXmxpzn9NQ3UdoYS_EenVCh3pk


Να ευχηθώ να είναι καλοτάξιδο , με δημιουργικές απασχολήσεις μαθητών κι εκπαιδευτικών. Συγχαρητήρια για το τόσο πλούσιο, ευρηματικό και κοπιαστικό υλικό γεμάτο αγάπη και μεράκι για τους μαθητές μας.


2 σχόλια: