Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

ΕΝΑΣ ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ, Στης καραντίνας τον καιρό


Τα παιδιά άκουσαν το παραμύθι << Ένας αόρατος εχθρός >> της νηπιαγωγού Ανθή Δημητρούλη από το συλλογικό τόμο << Στης καραντίνας τον καιρό>>. Στον πλανήτη γαλήνη οι άνθρωποι αν και περνούν πολύ όμορφα εν τούτοις δεν εκτιμούν την ομορφιά της ζωής τους. Μέχρι που εμφανίζεται ένας αόρατος εχθρός που απειλεί τον πλανήτη τους και τους ίδιους κατοίκους. 
Τι θα κάνουν οι άνθρωποι μπροστά σε αυτήν τη νέα απειλή;
Τι τρόπους και διεξόδους θα βρουν στον καιρό της καραντίνας τους;
Μήπως υπάρχουν κι άλλες παναθρώπινες αξίες που αργεί ο άνθρωπος να τις καταλάβει;
Μένουμε σπίτι και τότε γράφονται τα πιο ωραία παραμύθια, οι πιο ωραίοι πίνακες, τα πιο ωραία τραγούδια, οι πιο ωραίες κατασκευές.
Στο τέλος οι άνθρωποι βρίσκουν την ευτυχία  γύρω τους και με τους ίδιους διότι ευτυχία είναι να απολαμβάνεις αυτά που έχεις κάθε μέρα!

Έτσι τα παιδιά ζωγράφισαν σε δύο μέρη το πριν και το μετά!
Θλίψη -  κοιτάζουν την ομορφιά

Όταν ήταν στα σπίτια - όταν βγήκαν από τα σπίτια

Δυστυχία - χαρά


Προσθήκη λεζάντας

Προσθήκη λεζάντας

Το σπίτι του κορωνοϊού - παίζουν έξω


Μέσα στα σπίτια τους - βγήκαν βόλτα ενώ ο κορωνοϊός φεύγει με τη βαλίτσα του.

Στη συνέχεια με χαρτόνι κατασκεύασε  το κάθε παιδί το δικό του κορωνοϊό όπου τον πήραν σπίτι τους να του φερθούν όπως θέλουν.








Στην αυλή παίξαμε το παιχνίδι της νηπιαγωγού Κατερίνα Καρακούτα από το συλλογικό τόμο με τίτλο <<  Μικρόβιο Μικρόβιο είσαι εδώ;>>. Το παιχνίδι αποτελεί παραλλαγή από το περπατώ εις το δάσος όταν ο λύκος δεν είναι εδώ. Τα μέλη της οικογένειας ρωτάνε κάθε φορά που είναι ο ιός. Ο ιός απαντά σε διάφορα μέρη του σπιτιού μέχρι που τους λέει :  «έρχομαι να σας κολλήσω για αυτό σας κυνηγώ». Τα παιδιά το καταχάρηκαν.




Και συνεχίζουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου