Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

ΕΦΘΑΣΑΝ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ! Ε ΚΑΙ;





Θα σου το πω απλά: Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Μη λυγίζεις, κάτω μην το βάζεις. Τι κι αν η καρδιά σου χτυπά κι αγωνιά; Τι κι αν νιώθεις το άγχος να σε κατακλύζει; Κύκλος είναι κι όπως ήρθε θα κλείσει, με τις δικές σου επιλογές. Αρκεί να πιστέψεις σε σένα, ναι σε σένα, το υπέροχο πλάσμα που είσαι κι ας μην σου το έχουν πει κάποιοι. Διότι είσαι!
Σαν καπετάνιος μέσα σε μια φουρτουνιασμένη θάλασσα μοιάζεις  και παλεύεις. Ίσως γιατί κάποιοι το επέλεξαν για σένα. Ίσως διότι το επέλεξες εσύ για σένα. Όμως στάσου λίγο και σκέψου τι σε κάνει χαρούμενο, άκου την καρδιά σου και κυνήγησέ το. Μπορείς , αρκεί να πιστέψεις σε σένα.
Άκου με πάλι,  η  ζωή είναι μικρή. Αδιάφορα να μην την προσπερνάς , όχι. Αξίζει να την κυνηγήσεις, αξίζει να την αγγίξεις απαλά και να την σεβαστείς κι αυτή θα σου ανταποδώσει τα μύρια.
Και τώρα είσαι μπροστά στην τεράστια πύλη των Πανελληνίων. Έτσι την νιώθεις, τεράστια , έτοιμη να καταρρεύσει πάνω σου και φοβάσαι.
Γιατί; Δε χρειάζεται, θα παλέψεις , είναι η ευκαιρία σου αυτή, μην την αφήσεις να χαθεί. Και πίστεψε σημασία δεν έχει το νησί αλλά το ταξίδι. Δεν έχει σημασία αν θα τα καταφέρεις αλλά το ότι αγωνίστηκες , πειθάρχησες στα θέλω σου και στις ανάγκες σου κι ας αισθάνεσαι ότι θέλεις να τα παρατήσεις. Μα πότε θα μάθεις όμως να είσαι νικητής; Μέσα από αγώνες και προσπάθειες ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Πάλεψε, με ακούς;
Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία λένε , χαμογέλασέ της , δε χάθηκε κι ο κόσμος βρε αδερφέ. Έχεις αναλογιστεί ότι αυτό που επιθυμείς μπορεί να μη σου ταιριάζει; Έχεις σκεφθεί ότι υπάρχουν τόσο όμορφα επαγγέλματα που μπορεί να αλλάξουν τη ζωή σου;
Πάρε βαθιά ανάσα κι ανέβα τα σκαλοπάτια, σκέψου όμορφα κι αισιόδοξα, μπορείς να τα καταφέρεις διότι είσαι μοναδικός , όμορφος, υπέροχος άνθρωπος. Χαμογέλα σε κάθε ευκαιρία σου, σε κάθε σου δάκρυ, σε κάθε αγωνία σου.
Τα χέρια σου μπορούν να ξεσηκώσουν κόσμους, η καρδιά σου όσο ανταριασμένη κι αν είναι τώρα μπορεί να χτυπήσει στους ήχους της ελπίδας, οι προσευχές των γονιών σου θα στηρίξουν τα πόδια σου γερά πάνω στη γη , εκεί μπροστά σε αυτήν τη θεόρατη πύλη που με αγωνία την κοιτάς. Η Παναγία είναι αυτή που θα σε συντροφέψει στον δρόμο σου αυτόν.
Στάσου περήφανα για τους κόπους σου, για ότι προσπάθησες κι όσο προσπάθησες, διότι μόνο εσύ ξέρεις το κακοτράχαλο  μονοπάτι που τράβηξες όλη τη χρονιά. Πίστεψέ το! Μπορείς να τα καταφέρεις , κοίτα  σταθερά, μην κοιτάς τόσο ψηλά  το μέγεθος αυτής της πύλης, άκουσε την καρδιά σου, δες την ομορφιά γύρω σου, άκουσε το γέλιο των φίλων σου, μίλησε με τον εαυτό σου , αποδέξου αυτό που είσαι για σένα , μόνο για σένα, ψάξε την αλήθεια σου, αθόρυβα, γλυκά , ήρεμα και με το καθάριο βλέμμα σου δες την πύλη αυτή με άλλα μάτια.
Έφθασαν οι Πανελλήνιες! Ε, και; Η ζωή συνεχίζεται κι όσο της χαμογελάς θα σου χαμογελά!

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά! Αυτής της δύσκολης χρονιάς που πάλεψαν με το φόβο, την ανησυχία, την αγωνία, το καρδιοχτύπι, τη στέρηση, τον εγκλεισμό τους,  την υγεία τους.
Καλή επιτυχία και στον δικό μου γιο!

Πνευματικά δικαιώματα©2020 Νίκη Σκουτέρη


2 σχόλια: