Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ


Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου του 2020 οι μαθητές τους σχολείου μας παρακολούθησαν μία διαδραστική παράσταση <<Το Δάσος της Αγάπης>> από  το παραμύθι της Έλενας Λιάτου εκπαιδευτικός -  συγγραφέας , σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Χάρη Γεωργιάδη. 
Στόχος της παράστασης ήταν  να μάθει στα παιδιά να συνυπάρχουν, να ζουν μονιασμένα και αρμονικά. Να μπορέσουν να μοιράζονται, να κατανοήσουν την αξία της συνεργασίας και της ειρηνικής συνύπαρξης. Να αντιληφθούν πόσο όμορφο είναι να έχουν αληθινούς φίλους, να επενδύουν σε αυτούς και να τους βοηθούν όταν χρειαστεί. Μέσα από αυτό το τρυφερό έργο σκοπός ήταν να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά ότι   όσες δυσκολίες κι αν τυχαίνουν στο δρόμο τους , πρέπει να προσπαθούν  με όλες τους  τις δυνάμεις, γιατί μόνο έτσι στο τέλος το καλό επικρατεί!
Λίγα λόγια για την υπόθεση:
Σε ένα καταπράσινο και γαλήνιο δάσος, ζούσε η όμορφη νεράιδα του νερού,  η Κρυσταλλένια. 








Ζούσαν όλα τα ζωάκια χαρούμενα κι ευτυχισμένα!





Η ζηλιάρα μάγισσα Ζηλένια όμως, ετοιμάζει κάτι φοβερό, που θα ταράξει τη γαλήνη του δάσους! Με τα μαγικά της ξόρκια θα μεταμορφώσει την όμορφη νεράιδα σε καλικάντζαρο.










Κι έτσι ο θαρραλέος λαγός μαζί με την βοήθεια των παιδιών θα βοηθήσουν την νεράιδα να ξανά βρει τον παλιό της όμορφο εαυτό. Τι χρειάζεται λοιπόν; Τα παιδιά έτοιμα και πρόσχαρα να βοηθήσουν τον κυρ Λαγό. Αγάπη - Συγχώρεση -  Συμπόνοια κι έτοιμη η μαγική συνταγή.





 Και η μάγισσα ηττημένη ανεβαίνει στην μαγική της σκούπα και φεύγει για τη σελήνη.




Στην συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν ότι τα εντυπωσίασε από την όμορφη αυτή παράσταση!














Ευχαριστούμε πολύ την συγγραφέα κι εκπαιδευτικό κ. Έλενα Λιάτου για την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την εξαιρετική αυτή παράσταση . Επίσης την Διάθεση Τέχνης, τον κ. Χάρη Γεωργιάδη για την σκηνοθεσία, τους ηθοποιούς κι όλους όσους δούλεψαν με μεράκι για να απολαύσουμε το θεατρικό αυτό. Τα σκηνικά και τα κοστούμια φανταστικά!!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου