Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Make a Wish 2018

Και φέτος λάβαμε μήνυμα από τον Παναγιώτη , παιδί της ευχής. Μας παρουσίασε τη δική του ευχή που πραγματοποιήθηκε κι ευαισθητοποιηθήκαμε ως τμήμα να συμμετέχουμε κι εμείς στο Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος και να εκπληρώσουμε το όνειρο ενός άλλου παιδιού Άγιες μέρες που έρχονται και για να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές πόσο σημαντικό κι όμορφο είναι να προσφέρουμε για να κάνουμε ευτυχισμένα και κάποια άλλα παιδιά που για διάφορους λόγους αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα όπως θέματα υγείας. Η ανταπόκριση από τους γονείς και τους μαθητές άμεση. 
Οι μαθητές με χαρά φόρεσαν τα βραχιολάκια τους. 




Και αποφασίσαμε μέρες χριστουγεννιάτικες που έρχονται να συζητήσουμε και να ζήσουμε για λίγο αυτές τις σημαντικές στιγμές των Χριστουγέννων και να αφήσουμε τις ευχές των γονιών μας και των παιδιών να ταξιδέψουν ψηλά  πολύ ψηλά.



Έτοιμο το δεντράκι που όμως περιμένει να στολιστεί.


Κι εδώ ξεκινά το ονειρικό μας ταξίδι που όμως μας συγκίνησε όλους.  Τα παιδιά από την προηγούμενη μέρα έδωσαν ευχές και καταγράφηκαν:

                            Υγεία   ( Εβίνα και Στέλλα)
Παιχνίδι  ( Ραφαέλα
Φιλία  ( Λουΐζα)
                                            Χαρά   ( Αλέξανδρος και Σάμα)
          Ζεστό σπίτι   ( Παναγιώτης)
Αγάπη  ( Αλίκη)
Ευτυχία    ( Νίκος)
Ειρήνη, Αγάπη, Οικογένεια  (Τζωρτζίνα)
Δώρα   ( Ηρώ και Μάνος)
                   Αγάπη, Οικογένεια    ( Στέλιος)
Ανθρώπους με αγάπη     ( Φώτης)
Φαγητό     ( Βασίλης)
Ομορφιά παντού ( Χρήστος)

Τις ευχές τους τις γράφουν σε μπάλες !

Ήρθε η στιγμή να αναρωτηθούμε αν Χριστούγεννα είναι μόνο η Γέννηση του Χριστού!
Πέρα από την ιστορία που άκουσαν τα παιδιά για τη Γέννηση του Χριστού προβληματίστηκαν τι άλλο είναι τα Χριστούγεννα. Διαβάσαμε το παραμύθι : Χριστούγεννα είναι της Πολυξένης Βάκου Σαλωνίδου.


Κατά τη διάρκεια της αφήγησης του παραμυθιού σιγά σιγά το κάθε παιδί τυχαία και μόνο του ακούγοντας το παραμύθι σηκώνεται κρατώντας την ευχή τη δική του και την τοποθετεί στο δέντρο. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα παιδιά ανέφεραν ευχές που υπήρχαν στο βιβλίο οπότε η έκπληξή της ήταν μεγάλη όταν συνειδητοποίησαν ότι αυτά που ευχήθηκαν υπήρχαν μέσα σε ένα βιβλίο. Όμως μια ευχούλα του βιβλίου που ήταν η φροντίδα των αδέσποτων ζώων δεν είχε αναφερθεί από κανένα παιδί. Έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε για τα ζώα και το πως ζέσταναν εκείνο το βράδυ τον νεογέννητο Χριστούλη και το πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε τον πλανήτη μας με ότι αυτός περιλαμβάνει.


Στην συνέχεια ο ουρανός γέμισε από τα αστέρια των ευχών των γονιών τους .




 Όλοι μαζί γονείς , παιδιά , εκπαιδευτικοί φροντίσαμε να ακουστούν οι ευχές των Χριστουγέννων.

Και δεν άργησαν να φανούν τα ζωάκια που με αγάπη και ταπείνωση δέχθηκαν στο σπίτι τους και στη φάτνη τους τον Βασιλέα των Βασιλέων.


Φάνηκε και το υπέρλαμπρο αστέρι , αστέρι ελπίδας, φωτός, χαράς, χαρμόσυνων νέων και αγάπης.



Τα παιδιά ενθουσιασμένα έζησαν στις καρδούλες τους το πόσο σημαντικό είναι να προσφέρουμε και ότι τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο δώρα και Άγιος Βασίλης!

Χρόνια Πολλά!


4 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ❣❣❣ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ🌟ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ,ανοίγοντας την καρδιά και την αγκαλιά μας στο συνάνθρωπο❣Μπράβο😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε Νέλλη! Καλά Χριστούγεννα για όλο τον κόσμο. Με αγάπη, καλοσύνη, ταπείνωση, ειλικρίνεια και ανθρωπιά να ζήσουμε την γλυκιά αυτή γιορτή!

      Διαγραφή
  2. Les quedó muy bonito el árbol de navidad con sus estrellas, que tengas unas felices fiestas.
    Saludos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή