Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΑΡΚΕΤΑ , Ε' ΜΕΡΟΣ

Τι χαρά μεγάλη  τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να συνδιαλλαγούν με μία συγγραφέα εκφράζοντας τις απορίες τους (πώς είναι η ζωή ενός συγγραφέα, πώς γράφει παραμύθια, πώς τα παραμύθια γίνονται βιβλία και φυσικά προσωπικές και οικογενειακές απορίες) όλα ήθελαν να τα μάθουν τα μικρά μου , και φυσικά  να ζήσουν βιωματικά τις περιπέτειες του ήρωα του παραμυθιού που άκουσαν!
Η συγγραφέας Νατάσσα Θάνου ήρθε στο σχολείο μας και δεν ήταν ευγενικό να μην της προσφέρουμε και κάτι από τα χεράκια μας.
Αφού το θέμα μας ήταν η διατροφή αντλήσαμε υλικό από το πολύ αγαπητό ιστολόγιο της
Βlanca Lafarga   https://escueladeblanca.blogspot.com    . Εκείνο το διάστημα η αγαπητή Βlanca είχε δημοσιεύσει φύλλα εργασίας με τον ιππότη της Ισπανίας του  Μιγκέλ ντε Θερβάντες Σααβέδρα , τον Δον Κιχώτη. Ιππότης με πολλές περιπέτειες και με γείτονα του Σάντσο Πάντσα. Τα ταξίδια του Δον Κιχώτη μαζί με τον πιστό σύντροφό του ξεκινάνε και τις περισσότερες φορές δεν έχουν καλή κατάληξη προκαλώντας το γέλιο.  Στο τέλος  ο Δον Κιχώτης επιστρέφει μαζί με τον φίλο του και συνταξιδιώτη του πίσω στο σπίτι τους.
Τα παιδιά έμαθαν τι είναι ιππότης, περιηγηθήκαμε στην Ισπανία μέσω του υπολογιστή μας, ακούσαμε τις περιπέτειες του Δον Κιχώτη  και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τους δικούς μας ήρωες , δύο φίλους , ζώντας φυσικά κι αυτοί τις δικές τους ανησυχίες και  δίνοντας στο τέλος αισιόδοξο μήνυμα διότι είμαστε παιδιά κι έτσι μας αρέσει. 


Το παραμύθι μας είχε τίτλο << Οι ιππότες των λαχανοφρούτων>> και μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ
Βlanca Lafarga σε αγαπάμε πολύ και σε ευχαριστούμε για την όμορφη ιδέα σου.
¡Te queremos mucho y te agradecemos por tu hermosa idea!
Η κ. Νατάσσα Θάνου έρχεται στο σχολείο μας και μας διηγείται το παραμύθι << Ο Φωτεινός Βασιλιάς >>.
 Βιώνουμε το παραμύθι της κ. Νατάσσας!


Και της προσφέρουμε το δικό μας


Η κ. Νατάσσα διαβάζει το παραμύθι που δημιούργησαν τα ίδια τα παιδιά.


Αναμνηστική φωτογραφία ! Είμαστε πολύ χαρούμενοι , περάσαμε πανέμορφα, το δείχνουμε κιόλας!


Οι εικόνες του παραμυθιού αναλυτικά:

Οι συγγραφείς


Κυρία Νατάσσα σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνατε κι επισκεφθήκατε το σχολείο μας. Με τον τρόπο αυτό γινόμαστε συνειδητοί <<βιβλιοφάγοι>> , δημιουργικοί άνθρωποι με φιλαναγνωσία!
Μαθαίνουμε να σεβόμαστε τους συγγραφείς και να τους θαυμάζουμε για το έργο τους.
Σας ευχαριστούμε!2 σχόλια: