Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

TO AΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ


Αρχικά το πρόγραμμα ξεκίνησε απευθυνόμενο σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος, με την αμέριστη υποστήριξη και  άδεια του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Αγκαλιάστηκε από δασκάλους, παιδαγωγούς και γονείς και με το μήνυμα «τα υγιή παιδιά για τα άρρωστα παιδιά», κατάφερε να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές, που γίνονται οι μελλοντικοί μας εθελοντές, ενώ κάθε χρόνο πληθαίνουν οι ευχές που πραγματοποιούνται από τις συνεχώς αυξανόμενες συμμετοχές στο πρόγραμμα! Στο πλαίσιο του προγράμματος Αστέρι της Ευχής, οι μαθητές με το πόσο των 2 ευρώ, αγοράζουν ένα χάρτινο αστέρι, με συμβολικό χαρακτήρα και το ποσό των χρημάτων που μαζεύεται χρησιμοποιείται προκειμένου να εκπληρωθούν κάποιες ευχές βαριά άρρωστων παιδιών.

Με αυτόν τον τρόπο, τα υγιή παιδιά συνειδητοποιούν πως η υγεία δεν είναι κάτι δεδομένο, αρχίζουν να νιώθουν πως δίπλα τους υπάρχουν παιδιά που παλεύουν για την υγεία και τη ζωή τους, ενάντια σε σοβαρές αρρώστιες που τα απειλούν, ενώ χάνουν την παιδικότητα τους μέσα στα νοσοκομεία. Ταυτόχρονα ανακαλύπτουν πως μαζί με το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να προσφέρουν χαρά, ελπίδα και δύναμη στα λιγότερο τυχερά παιδιά.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το σχολείο μας συμμετείχε σε αυτό το πρόγραμμα για να μπορέσουμε να προσφέρουμε λίγη χαρά σε κάποια άρρωστα παιδάκια και για να μάθουν στην αγάπη και στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο.
Λόγω Χριστουγέννων τα αστέρια τοποθετήθηκαν γύρω από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με την ευχή να φτάσουν και να αγγίξουν το υπέρλαμπρο και φωτεινό αστέρι του δέντρου και όλα μαζί να φτάσουν ψηλά , στην αγκαλιά του Θεού!



Κάποιες από τις ευχές!








Χαρακτηριστική ήταν και η ευχή του Στέλιου :<< Να έχουν τα παιδάκια ότι έχω κι εγώ>>
Ξέχασα να το φωτογραφίσω!
Καλές γιορτές για όλα τα παιδιά του κόσμου!

2 σχόλια:

  1. εύχομαι να πραγματοποιηθούν οι ευχές σας Νίκη!
    Καλά Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή