Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΙΡΝΩ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΕΥΓΩ

Στόχοι: Διαδρομές με γραμμές
             Ανάπτυξη λεπτής κινητικότητας
Μαθαίνουν τα παιδιά τις οριζόντιες και κάθετες γραμμές , καθώς και την γραμμή <<Ζικ Ζακ>>, καμπυλοειδή.

Α. Διαδρομές
Σχεδιάζουν και κόβουν τις παλάμες τους. Σε χαρτί του μέτρου επιλέγουν που θα κολλήσουν τις παλάμες τους και ποια γραμμή θα επιλέξουν. Η διαδρομή τους είναι μυστική και αποκαλύπτεται ενώπιον των παιδιών στο τέλος της δραστηριότητας!






Β. H αυτοκράτειρα Ελισάβετ Αλεξίεβνα της Ρωσίας
Τα παιδιά κοσμούν το πορτρέτο της αυτοκράτειρας μόνο με γραμμές. Το φύλλο εργασίας από την ιστοσελίδα https://artprojectsforkids.org/line-art-tutorial/










Γ. Η ώρα για το στρώσιμο των χαλιών
Μπήκαμε στον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου και οι ετοιμασίες για την υποδοχή του χειμώνα προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Έτσι κι εμείς φτιάξαμε χαλάκια με φύλλο εργασίας από ισπανική ιστοσελίδα (δεν είχα σημειώσει ποια) , πιθανών από την αγαπητή συνάδελφο Βlanca Lafarga , σε ευχαριστώ Βlanca   . Στόχος και πάλι η εκμάθηση γραμμών και η προετοιμασία εκμάθησης των σχημάτων. Καθώς και η ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας μια και απαραίτητη ήταν η χρήση λεπτών μαρκαδόρων, κόλλας, ψαλιδιών και κίνησης δαχτύλων για τα κρόσσια των χαλιών. Δείτε το αποτέλεσμα:









Το φ. ε από   www.tropenmuseumjunior.nl


Κι εδώ μια προσπάθεια μαθητή μου , που δεν το κρύβω, έχω κοπιάσει για την ανάπτυξη δεξιοτήτων του. Μου έφερε την άλλη μέρα την προσπάθειά του να φτιάξει την γραμμή Ζικ Ζακ (πριόνι) , να την κόψει και να φτιάξει βουνά. Δυστυχώς το μικρό αδελφάκι θαυματούργησε και η εργασία του φίλου μου έμεινε μισή. Όμως δεν πειράζει και καθόλου μάλιστα. Η προσπάθεια μετρά. Συγχαρητήρια μικρέ μου μαθητή Γ.






2 σχόλια: