Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ 161 ΡΟΜΒΟΥΣ

Το φωτογραφικό υλικό είναι αρκετό αλλά προέρχεται από δουλειά μιας ολόκληρης εβδομάδας. Γι' αυτό ζητώ την κατανόησή σας.

Α. Με τα παιδιά διαβάσαμε την καταπληκτική ιστορία << Αρλεκίνος>>.


 Στη συνέχεια ζωγράφισαν ότι τα εντυπωσίασε.Β. Το κάθε παιδί ζωγραφίζει την αποκριάτικη στολή που ονειρεύεται 
(όπως ακριβώς έκανε και ο Αρλεκίνος , κοιτάζοντας από το παράθυρο τα μασκαρεμένα παιδιά)
Γονείς διαβάστε...........
Γ. ΚΟΛΛΑΖ ΜΑΣΚΑΡΑΔΩΝ ( ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ - ΚΛΟΟΥΝ)

Για το λόγο αυτό επιστρατεύονται πάσης φύσεως υλικά και ξεκινούν τη ζωγραφική, το κόψιμο, το κόλλημα , την επιλογή υλικών (μαρκαδόροι, κόλλα, ψαλίδι, μαλλί, σερπατίνες, δαχτυλομπογιές, πούλιες, χαρτάκια από καραμέλες).

Δ. ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ << ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ ΜΕ 161 ΡΟΜΒΟΥΣ>>
Σκοπός πέρα από την ευχαρίστηση της συνεργασίας και της από κοινού προσπάθειας είναι και η εισαγωγή των μαθητών στην εκατοντάδα , στην αναγνώριση και ταύτιση αριθμών και στην απαρίθμηση. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιήθηκε το πατρόν σώματος ενός παιδιού. Στη συνέχεια με διαγώνιες γραμμές έφτιαξα ρόμβους και με τα παιδιά τους απαριθμήσαμε , γράφοντας τους αριθμούς σε κάθε ρόμβο. Οι αριθμοί γράφτηκαν σε τετραγωνάκια. Κάθε παιδί τράβαγε έναν αριθμό και με τέμπερες ζωγράφιζε τον αντίστοιχο ρόμβο , αφού τον διάβαζε πρώτα. Προσπάθησαν κάθε ρόμβος να έχει διαφορετικό χρώμα. Η δραστηριότητα ενθουσίασε τα παιδιά. Το φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί δείχνει την όλη διαδικασία.
Χαρακτηριστικό ήταν ότι ο ένας βοήθαγε τον άλλον.


Στο καπέλο βάλαμε και μαύρο μαλλί.Ρίξαμε χαρτοπόλεμο


Γράψαμε.......


Κολλήσαμε και σερπατίνες για να δώσουμε εορταστική ατμόσφαιρα και στην συνέχεια κολλήσαμε τον Αρλεκίνο στην πόρτα της τάξης μας.


Ε. ΜΑΣΚΕΣ ΑΡΛΕΚΙΝΟΥΣΤ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (φύλλο εργασίας)
Ζ. ΜΑΣΚΑ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΠΑΝΤΑ


Το ρίξαμε και στο χορό.......


ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!!!!!!!!!


6 σχόλια: