Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

ΤΩΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Σήμερα η μέρα στο Ολοήμερο, ήταν αφιερωμένη στη γιορτή των Παμεγγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ και στην Πολεμική Αεροπορία μας.
Τα παιδιά γνώρισαν τη δράση και τα θαύματα των Αρχαγγέλων και είδαν σε βίντεο κάποια από τα θαύματα του Αρχάγγελου Μιχαήλ. Επίσης έγινε αναφορά στον Αρχάγγελο Γαβριήλ  και στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
 Είδαν βίντεο με κάποια από τα θαύματα του Αρχάγγελου Μιχαήλ.


Επίσης τα παιδιά άκουσαν το απολυτίκιο των Ταξιαρχών. Μιλήσαμε για τη Βυζαντινή Μουσική και τι είναι ψαλμός. Τον ακούσαμε προσεχτικά και με απλά λόγια εξήγησα τι λέει. << Είναι όπως ένα τραγούδι >> είπε ένα μαθητής. Και ένα άλλο συμπλήρωσε : << Εκκλησία ακούω εγώ>>.Επειδή ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας , ασχοληθήκαμε και δημιουργήσαμε.
Επηρεασμένη από την Κατερίνα Παπαευθυμίου και το ιστολόγιό της Παιχνιδοκαμώματα στου Νηπιαγωγείου τα δρώμενα, αποφάσισα να φτιάξουμε τα αεροπλανάκια.
Τα παιδιά με τέμπερες ζωγράφισαν ξύλινα μανταλάκια και κατόπιν κολλήσαμε γλωσσοπίεστρα για πτερύγια.
Μας περίσσεψε τέμπερα και με πρόσφατο το γεγονός της αποταμίευσης και την έννοια της οικονομίας κάναμε μία ομαδική εργασία. Σε γαλάζιο κανσόν ζωγράφισαν τα δικά τους πολεμικά αεροπλάνα.Τραγουδήσαμε και το τραγούδι << Το αεροπλάνο>>.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΜΑΣ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


4 σχόλια: