Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

KAΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΟΥ!

Χτες τα παιδιά αποχαιρέτησαν το φθινόπωρο και σήμερα υποδέχτηκαν τον χειμώνα. Στην πίσω πλευρά φύλλων δέντρου , με πινέλο και με άσπρη τέμπερα, αφού τα έβαψαν , τα αποτύπωσαν σε χαρτόνι κανσόν. Στην συνέχεια με μαύρο, καφέ ή πράσινο μαρκαδόρο σχεδίασαν τα νεύρα των φύλλων. Η επιλογή του άσπρου χρώματος συνδέεται με το χρώμα του χειμώνα.  Στη συνέχεια έγραψαν << Αντίο φθινόπωρο. Καλώς ήρθες χειμώνα>>.









Στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με τον πρώτο μήνα του χειμώνα , τον Δεκέμβρη. Επιμείναμε στις δύο ονομασίες του : Χιονιάς, ιδού και το άσπρο χρώμα των φύλλων της παραπάνω κατασκευής και Χριστουγεννιάτης , της αγαπημένης γιορτής όλων των παιδιών.
Είδαμε και άλλα σχολεία που γιορτάζουν τον Δεκέμβρη και όλα τα καλά που φέρνει, παρατηρήσαμε το πως γράφεται και φτιάξαμε το ημερολόγιό του ( ξέχασα φωτογραφία) , σημειώνοντας τη σημερινή μέρα και την μέρα των Χριστουγέννων. Μετρήσαμε μέρες και βρήκαμε 24. Τόσες μέρες όσα και τα παιδιά. Με βόλεψε ο αριθμός και έτσι για να ξεκινήσουμε την αντίστροφη μέτρηση μέχρι την πολυπόθητη γιορτή, έφτιαξα την εξής κατασκευή.

24 τετραγωνάκια, όσα και  τα παιδιά, αριθμημένα. Πίσω από τον αριθμό κρύβεται το όνομα ενός παιδιού της τάξης.

Ο βοηθός της ημέρα , κάθε μέρα, θα γυρίζει το χαρτάκι και θα διαβάζει το όνομα του παιδιού. Το παιδί αυτό γίνεται <<τυχερό>> και κερδίζει ένα γλύκισμα, ως προετοιμασία για την γιορτή των Χριστουγέννων. Παίρνει το γλύκισμα και τα άλλα παιδιά θα πρέπει να περιμένουν την δική τους μέρα που θα κερδίσουν μέχρι τα Χριστούγεννα. 

Το τυχερό παιδί γράφει το νούμερό του για να μην χάσουμε την σειρά και ξεχάσουμε τους αριθμούς. Σκοπός να φτάσουμε στο 1 όπου εκεί μας περιμένει το άστρο , που μας καθοδηγεί στην γέννηση του Χριστού. Το δεντράκι αυτό το ονομάσαμε << Σοκολατοχριστουγεννιάτικο δέντρο>>.

Εδώ βλέπετε πως θα εξελιχθεί το δεντράκι μας σιγά σιγά.
 Ακούσαμε και το τραγουδάκι του Δεκέμβρη.




Καλή συνέχεια σε όλους.






9 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Έλση! Κουράστηκαν με τα νεύρα και μπερδεύτηκαν, αλλά το πάλεψαν!

      Διαγραφή
  2. Πόσο γλυκιά αντίστροφη μέτρηση!!!!!!!!Μπράβο Νίκη μου θαυμάσια η ιδέα σου!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή