Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Αχ, αυτή η μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό!
Η Α' Δημοτικό αποτελεί ένα κομβικό σημείο στη ζωή του παιδιού γιατί σηματοδοτείται η αρχή των σχολικών του καθηκόντων και των απαιτήσεων τόσο από μέρους του εκπαιδευτικού όσο και των γονέων. Έτσι λοιπόν, τα πρωτάκια καλούνται ν' ανταπεξέλθουν στα καινούρια τους σχολικά καθήκοντα και χρειάζεται υπομονή και επιμονή από την πλευρά όλων. Το παιδί πρέπει ν' αποκτήσει συστηματικές γνώσεις που με το πέρασμα των μηνών θα γίνονται πιο πολύπλοκες και σύνθετες και κάποιες φορές, για να μην πω τις περισσότερες, δεν θα είναι και ιδιαίτερα ευχάριστες για το ίδιο το παιδί.
Και είναι δυνατόν ένα << πρωτάκι>> να ξεχάσει τις πρώτες του δασκάλες; Αυτές που για ένα ή δύο χρόνια του εμφύσησαν έννοιες σεβασμού, αγάπης , συνεργασίας, ενθάρρυνσης , ομαδικότητας, προσπάθειας, ευγενικών τρόπων και απόκτησης σημαντικών γνώσεων και εφοδίων για τη συνέχιση του ανηφορικού δρόμου της ζωής τους;Είναι δυνατόν αυτή η μεγάλη και φουσκωτή τσάντα ν' ανήκει σε νήπιο; Η απάντηση είναι << Όχι>>. Απλούστατα μας επισκέφτηκε η περσινή μας μαθήτρια , η Εύα, επειδή ήθελε πολύ να μας δει . Η αγάπη, η νοσταλγία , η ρουτίνα η δικιά μας πολύ της έλειψε.
Φυσικά δεν περίμενε να της πω να κάτσει στην καρέκλα μου. Κάθισε από μόνη της. Σαν σωστή κυρία. Και οι ερωτήσεις των παιδιών, διστακτικά , περίεργα και λίγο φοβισμένα διότι έβλεπαν μια πιο μεγάλη, πιο σοβαρή Εύα από αυτήν που είχαν συνηθίσει πέρυσι, άρχισαν να πέφτουν βροχή.
Είστε πολλά παιδιά;
Έχετε πολλά διαλείμματα; 4
Τέσσερα; Εμείς μόνο 2
Ναι , αλλά παίζετε και στην τάξη , ενώ εμείς όχι
Μαθαίνετε γράμματα;
Διαβάζεις;
Έχεις μάθει να μετράς; Πόσο;
Μέχρι το 30.
Αααααααααααα
Αντιγράφεις;
Την μάθατε την αλφαβήτα;
Βιβλία έχεις;


Αυτή είναι η Γλώσσα μας.......


Έχουμε φτάσει μέχρι ..........


Και αυτά είναι τα Μαθηματικά. Μαθαίνουμε τους αριθμούς.....

Ζωγραφίζουμε κιόλας. Τα άλλα βιβλία τ' αφήνουμε στο σχολείο.


Και τα τετράδια για να μαθαίνουμε ορθογραφία....Και τα τετράδια πέρασαν απ' όλα τα χεράκια....


Πω, πω , έχει πολλά άριστα!!!!!!!!! ( Αμ , όχι παίζουμε, τι μαθήτρια στείλαμε στο δημοτικό;).<< Κυρία , ζωγράφισα για την Νικολέτα. Θα της το δώσετε; >>
Τώρα τι να πω; << Ξέρεις Εύα. Την Νικολέτα λίγο δύσκολο να την βρω. Είναι σ' ένα σχολείο σε άλλη περιοχή.....Κράτησέ την όμως, ποτέ δεν ξέρεις , μπορεί να ξανασυναντηθείτε. Ή φροντίστε να τηλεφωνήσετε η μία στην άλλη>>.
Ωραίο το μάθημα της σημερινής μέρας. Και φυσικά θυμηθήκαμε περσινά παιχνίδια με αρχηγό την Εύα. 
Και οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί! Να' σου στο σχόλασμα και η Νεφέλη, να' σου και ο Γιώργος που κάποτε είχε χτυπήσει και η καρδούλα μας γι' αυτόν!
Αχ, όμορφη και νοσταλγική η σημερινή μέρα!
Τα βλέπω και τα καμαρώνω και χαίρομαι πολύ πολύ γι' αυτά!
Καλές ανηφόρες γλυκά μου!!!!!!!!!10 σχόλια:

 1. Σιγά που θα καθόταν στην παρεούλα παιδί της Α Δημοτικού....:και με τέτοιο στυλ κυρίας που έχει... ))))) Ξεχωριστές,γλυκές και συγκινητικές στιγμές Νίκη μου και σε καταλαβαίνω πολύ καλά που καμαρώνεις.Με το δίκιο σου!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ναι Μαρία μου ,συγκινητικές στιγμές στ' αλήθεια. Εκείνα τα καταπληκτικά, αθώα ματάκια να σε κοιτούν έτσι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τι όμορφη συνάντηση!!Έτσι χαίρομαι κι εγώ,Νίκη,κάθε φορά που συναντώ παλιούς μαθητές μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έτσι είναι Ροδάνθη (το τονίζω σωστά;) , αγαπάμε τη δουλειά μας και ως επέκταση τα παιδιά , που δίνουμε πραγματικά την ψυχή μας και την ενεργητικότητά μας γι΄ αυτά. Καλή εβδομάδα σου εύχομαι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Hello from Spain: fabulous activities. I see students having fun. Keep in touch

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Los niños aprenden mucho en las clases de preescolar y nosotros aprendemos a quererlos y nunca los podemos olvidar.
  Feliz fin de semana.

  ΑπάντησηΔιαγραφή