Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΘΕΜΑΤΑ ΡΟΥΤΙΝΑΣ ( ΟΙ ΜΕΡΕΣ)

Οι μέρες της εβδομάδας όπως τις επεξεργαστήκαμε:

  • Ακούσαμε το βίντεο που κυκλοφόρησε και σε άλλα ιστολόγια  και μας άρεσε πολύ.
  • Το δραματοποιούμε. Η μητέρα Εβδομάδα , φωνάζει κάθε φορά και από μία κόρη της -  μέρα, για να πάει τη βόλτα της.








  • Μία σακούλα. Τι μπορεί να έχει μέσα; Οι απαντήσεις των παιδιών ποικίλες αλλά πάντα ακουγόταν το << Όχι>>. Στο τέλος ο Βαγγέλης φώναξε << κούκλες >> και ναι, ήταν μέσα κούκλες.



Δικαίως πήρε το ρόλο ν' ανοίξει τη σακούλα......


Εδώ βλέπετε τη μαύρη γατούλα της προηγούμενης ανάρτησης.
Ερώτηση : Μα τι είναι όλες αυτές οι κούκλες; Και ποιος ο ρόλος της γάτας και του σκύλου;

Ο Βαγγέλης δεν άργησε να καταλάβει ότι ήταν οι μέρες της εβδομάδας. Όταν έχουμε τον άσπρο σκύλο είναι μέρα και μία μία η μέρα βγαίνει βόλτα. ' Οταν εμφανίζεται η μαύρη γάτα όλοι κοιμούνται και πάλι από την αρχή. Του τραγουδάμε το τραγούδι << η καλή κυρά βδομάδα>> και προσέχουμε αν τοποθετεί σωστά τις μέρες. Το όνομά τους είναι πάνω στα ρούχα τους.  Μετράει πόσες είναι οι κούκλες όλες μαζί. Πόσες οι μέρες της κυρά Εβδομάδας και τοποθετεί την αντίστοιχη καρτέλα με τον αριθμό. ( Δυστυχώς έχασα αρκετές φωτογραφίες).


 Εδώ είναι οι κούκλες μέρες που λατρεύω. Όταν έχουμε π. χ. Τετάρτη , τα παιδιά βάζουν την προηγούμενη μέρα ( την Τρίτη) για ύπνο και γυρίζουν την  Τετάρτη για να χαρεί τη μέρα μαζί μας. Το όνομα είναι γραμμένο και μπροστά και πίσω για καλλιέργεια ανάγνωσης και διάκριση γραφημάτων.
Οι κλασικές καρτέλες ( ίσως από την Ανθή). Ο Βασίλης ακούει το τραγούδι και τοποθετεί τις αντίστοιχες μέρες . Ο πίνακας με τις μέρες τον βοηθάει για τοποθέτηση των μερών στο έδαφος.

Στο τέλος τις κατονομάζει.




2 σχόλια: