Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Liebster Award

Με μεγάλη έκπληξη και χαρά δέχτηκα ένα βραβείο Liebster από τη Νίνα, του 7ου Νηπιαγωγείου Χίου και το αγαπημένο ιστολόγιό της, http://ebdomonipi.blogspot.gr/ (Κindergarten Art Class).


Σ' ευχαριστώ πολύ Νίνα. Οι δραστηριότητές σου είναι πάντα καταπληκτικές, ευφάνταστες, πρωτότυπες, εντυπωσιακές. Αγαπάς την τέχνη και αυτό φαίνεται σε όλη την καθημερινότητά σου. Αν και δε σε γνωρίζω προσωπικά , σου εύχομαι πάντα τα καλύτερα , να είσαι πάντα δυνατή, με όρεξη πολύ , χαρούμενη και γερή.
  Τι είναι το βραβείο Liebster;
Το << Liebster Award>> είναι ένα εικονικό βραβείο που χρησιμεύει για να εξαπλωθούν αλυσιδωτά και να γίνουν γνωστά blogs  με λιγότερους από 200- 300 followers. Eίναι ένα σημαντικό εργαλείο για να γίνουν ακόμα περισσότερα blogs  ευρύτερα γνωστά στο διαδίκτυο!
Ακολουθούν οι κανονισμοί, οι απαντήσεις μου στις ερωτήσεις της Νίνας και τα blogs που προτείνω.


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟI
Α) Ευχαριστείτε τον blogger που σας έχει προτείνει και θα αναρτάτε τη διεύθυνση του blog του. Συμπεριλάβετε στην ανάρτησή σας το εικονίδιο τουLiebster award είτε με αντιγραφή και επικόλληση, είτε χρησιμοποιώντας το σαν  widget ή gadget
Β) Απαντήστε σε 10 ερωτήσεις που θα σας θέσει οblogger o οποίος σας απένειμε το βραβείο.
Γ) Προτείνετε άλλα 10 blogs με λιγότερους από 200-300 followers  και συντάξτε μία λίστα ερωτήσεων για τα blog αυτά που οι κάτοχοι τους θα πρέπει να απαντήσουν.
Ε) Αναρτήστε την υποψηφιότητα για το βραβείο σε κάθε ένα από  τα 10 blogs που έχετε επιλέξει και παρέχετε ένα link του post σας ώστε να ενημερωθούν οι κάτοχοι σχετικά το βραβείο Liebster σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουν.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 1) Γιατί ξεκινήσατε το blog;

Όταν παρακολούθησα το Β' Επίπεδο στους υπολογιστές μας ζητήθηκε να φτιάξουμε και προσωπικό blog.  Η δημιουργία του έγινε στο μάθημα και μπορώ να γράψω ότι δεν ήξερα και πολλά πράγματα τότε. Παρακολουθούσα κάποια blog αξιόλογων συναδέλφων αλλά μέχρι εκεί. Το blog μου έμεινε ανενεργό για τουλάχιστον δύο χρόνια. Μετά αποφάσισα δειλά - δειλά να ξεκινήσω κι εγώ τις αναρτήσεις μου, δείχνοντας το πως δουλεύουμε μέσα στην τάξη μας. Με αυτόν τον τρόπο μοιράζω τις ιδέες μου και αποκτώ περισσότερη εμπειρία. Μου αρέσει γιατί αποτελεί κι ένα καταπληκτικό μέσο αρχειοθέτησης, που μπορώ ανά πάσα στιγμή να το χρησιμοποιήσω. 

2) Πείτε μας λίγο τι σας ενθουσιάζει

Με ενθουσιάζει η ιδέα ότι θα αποδράσω λίγο από την καθημερινότητα  κάνοντας μια βόλτα στα μαγαζιά, πηγαίνοντας σ' ένα ταβερνάκι, σινεμά, ένα ταξιδάκι στην ΕΞΟΧΗ. Ενθουσιάζομαι και μόνο που σκέφτομαι τη λέξη αυτή. Ακούω ήχους όπως : τη θάλασσα, το αεράκι, το θρόισμα των φύλλων, το κελάηδημα των πουλιών, τις καλημέρες και τις κουβεντούλες των ανθρώπων. Με ενθουσιάζουν τα χαμόγελα των ανθρώπων, ένας καλός τους λόγος, το διάβασμα, η ζωή γενικά και με τις καλές αλλά και με τις κακές στιγμές. Ειδικά οι τελευταίες δίνουν μαθήματα πραγματικής ζωής.

3) Γιατί πιστεύετε ότι τα σχόλια και η επικοινωνία βοηθούν τους bloggers και με ποιο τρόπο;

Σου δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσεις εμμέσως άλλους ανθρώπους με ενδεχομένως κοινά ενδιαφέροντα. Τα πάντα είναι βελτίωση. Τα σχόλια των άλλων και η επικοινωνία μαζί τους σε βοηθούν να βελτιωθείς ως προς τη δουλειά σου και ν' αποκτήσεις περισσότερες γνώσεις. Να πειραματιστείς και να προχωρήσεις ένα βήμα πιο πέρα. Πολλοί από τους followers μου έχουν συμπαρασταθεί μ' έναν καλό τους λόγο. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί έτσι αποκτάς δύναμη , χαρά και προχωράς.

4) Για ποια πράγματα μιλάτε στο blog σας;

Παρουσιάσεις δουλειάς στο χώρο του Νηπιαγωγείου και όχι μόνο.

5) Έχετε δημιουργήσει μια φιλική σχέση με άλλους bloggers; Έχετε γνωριστεί ποτέ προσωπικά;

Με κάποιους  bloggers είμαι φίλη γνωρίζοντάς τους. Με κάποιους άλλους , που δεν τους γνωρίζω και πάλι αισθάνομαι φιλικά ,μια και χαίρομαι με τις αναρτήσεις τους, μοιράζομαι μαζί τους ενδιαφέροντα και εμπειρίες που αποκτώνται μέσα στην τάξη. Βέβαια, αν τύχει να ταξιδέψω στα μέρη του τόπου τους , θα μ' ενδιέφερε να τους γνωρίσω πραγματικά.
  
6) Πώς φαντάζεστε το blog σας σε δύο χρόνια; Τι θα θέλατε να δείτε να μεγαλώνει / να αλλάζει και με ποιο τρόπο;

Επειδή μου αρέσει να μιλάω εκ του ασφαλούς , δεν μπορώ να περιγράψω το πως θα είναι το blog μου  σε δύο χρόνια. Θέλω όμως να πιστεύω ότι θα είναι πιο ενδιαφέρον, με πιο ενδιαφέρουσες δράσεις. Θα δούμε!

7) Τι είναι αυτό που κάνετε καλύτερα;

Στις περισσότερες περιπτώσεις διατηρώ την ηρεμία μου και αυτό με έχει σώσει από πολλές και δύσκολες καταστάσεις. Επίσης δείχνω ενσυναίσθηση σε προβλήματα γονιών - παιδιών και προσπαθώ αρκετά να βοηθώ τους άλλους. Είτε με έργα είτε με πράξεις στο μέτρο των δυνατοτήτων μου.

8) Πόσο χρόνο αφιερώνετε στο blog σας;

Εξαρτάται από τον ελεύθερο χρόνο μου. Πάντως μπορώ να πω, ότι πολλές φορές δυσκολεύομαι να ανταποκριθώ σε όλες τις υποχρεώσεις μου , συμπεριλαμβανομένου και του blog.

 9) Πώς γεννιούνται τα post σας;

Kατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων στην τάξη μου. Πολλές φορές τα παιδιά μου λένε: << Κυρία, δε θα το φωτογραφήσεις;>>. Οπότε τρέχω κι εγώ με τη φωτογραφική μου μηχανή. Επίσης , όταν διαβάσω κάτι πολύ ενδιαφέρον στο διαδίκτυο , τότε το αναρτώ για να ενημερωθούν κι άλλοι άνθρωποι.

10) Ευχές για τον αναγνώστη;

Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον τους και την αγάπη τους. Εύχομαι τα καλύτερα στους αναγνώστες γιατί είναι αξιόλογοι άνθρωποι , με ενδιαφέροντα που θέλουν να τα μοιράζονται με τους άλλους.
10 blogs  που προτείνω:



http://pantanipio.blogspot.gr/
http://evaragou.blogspot.gr/
http://kidsofworld1.blogspot.gr/
http://magikokapelo.blogspot.gr/
http://nipiagogeioudraseis.blogspot.gr/
http://marigiani.blogspot.gr/
http://tistaksiskaitispraksis.blogspot.gr/
http://vakatsarou.blogspot.gr/
http://lianipia.blogspot.gr/
http://matoulaevangelakos.blogspot.gr/


Οι ερωτήσεις μου είναι ίδιες με της Νίνας. Κι εγώ με τη σειρά μου τις βρίσκω το ίδιο ενδιαφέρουσες και περιμένω τις δικές σας απόψεις.


9 σχόλια:

  1. Σου αξίζει Νίκη μου κι αυτό και πολλά άλλα βραβεία!!!!!!Συγχαρητήρια κορίτσι μου ,πάντα τέτοια!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ για το βραβείο Νίκη μου! Είναι το πρώτο μου! Θα απαντήσω στις ερωτήσεις σου από βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νίκη μου σ' ευχαριστώωωωω πολύυυυυ για το βραβείο σου!!!!! Πραγματικά, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα!!!!!!! Θ' απάντησω και εγώ στις ερωτήσεις σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλά συγχαρητήρια Νίκη μου και εύχομαι ολόψυχα να ακολουθήσουν και άλλα πολλά..... βραβεία!!! Μπράβοοοοοοοο!!! Επίσης θέλω να σ' ευχαριστήσω που πρότεινες και το δικό μου blog αν και έχω πολύ δρόμο μπροστά μου. Σ' φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νίκη μου σε ευχαριστώ πολύ για το βραβείο σου!Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε λίγες μέρες.Επίσης χάρηκα πολύ για σένα γιατί το αξίζεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες πολύ - πολύ. Πιστέψτε με είστε πολύ αξιόλογα κορίτσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νίκη συγχαρητήρια για το βραβείο σου και σ' ευχαριστώ πολύ για την τιμή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή