Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Τα παιδιά τα οποία ζουν σε αγροκτήματα με ζώα που παράγουν γάλα αντιμετωπίζουν πολύ μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν αλλεργίες σε σχέση με άλλα παιδιά που επίσης ζουν στην ύπαιθρο, αλλά όχι κοντά σε ζώα της κτηνοτροφίας. Αυτό επισημαίνουν Σουηδοί ερευνητές έπειτα από έρευνα που έκαναν για το θέμα, τονίζοντας παράλληλα ότι ο κίνδυνος για αλλεργίες είναι ακόμη μικρότερος και σε σχέση βέβαια με τα παιδιά των πόλεων. Οι ερευνητές της Ιατρικής Ακαδημίας Σαλγκρένσκα του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, με επικεφαλής την Άννα - Κάριν Λούντελ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ανοσολογίας << Journal of Immunology>>, παρακολούθησαν παιδιά έως την ηλικία των τριών ετών προκειμένου να εξετάσουν την ωρίμανση του ανοσοποιητικού συστήματό ς τους σε σχέση με την εμφάνιση αλλεργιών.
<< Η μελέτη μας έδειξε για πρώτη φορά ότι η καθυστερημένη ωρίμανση του ανοσοποητικού συστήματος, ιδίως όσον αφορά τα κύτταρα - βήτα, αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση αλλεργιών>> δήλωσε η Λούντελ, ενώ πρόσθεσε: << Πρέπει να εντοπιστούν οι συγκεκριμένοι παράγοντες στα γαλακτοκομικά αγροκτήματα, οι οποίοι ενισχύουν την προστασία των παιδιών έναντι των αλλεργιών και επιταχύνουν την ωρίμανση του ανοσοποιητικού συστήματός τους ήδη από το εμβρϊακό στάδιο>>.
Οι Σουηδοί ερευνητές πιστεύουν μάλιστα ότι οι έγκυοι θα ωφελούνταν αν περνούσαν ένα διάστημα σε τέτοια αγροκτήματα.

Το άρθρο αυτό το διάβασα κατά την περίοδο των διακοπών μου στην εφημερίδα Έθνος , στη σελίδα 26 στον τομέα Υγείας. Η εφημερίδα δημοσιεύτηκε το Σάββατο 12 Ιουλίου του 2014.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου. Πάντως λατρεύω τη φύση και όποτε βρίσκω την ευκαιρία είμαι μέσα στα δέντρα και τα χώματα , για να σκαλίζω , να ποτίζω, γενικά να κάνω κάτι.

      Διαγραφή