Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ

Την πρώτη ημέρα επιστροφής στο σχολείο μας ,  μετά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές και αφού συζητήσαμε πως τα περάσαμε, αποφάσισα να πραγματοποιήσω την επιθυμία των παιδιών. Πριν τις διακοπές  μας , ο Ορφέας, ένα προνήπιο, έφερε το πρωί μία ζωγραφιά πάνω σε χαρτοπετσέτα.

Αυτό κίνησε την περιέργεια των παιδιών και έδειξαν την επιθυμία τους να κάνουν κι αυτά το ίδιο. Επειδή όμως είχαμε << μπλέξει >> με τα Χριστουγεννιάτικα , το άφησα για αργότερα. Έτσι με την έναρξη του σχολείου τα παιδιά το θυμήθηκαν κι εγώ εκμεταλλεύτηκα αυτήν τους την επιθυμία. Πώς θα ζωγράφιζαν πάνω σε μαλακό χαρτί; Πώς θα χρησιμοποιούσαν τους μαρκαδόρους; Πώς θα κράταγαν τη χαρτοπετσέτα και θα κατόρθωναν να ζωγραφίσουν; Η τάξη μου φέτος έχει στην πλειοψηφία της προνήπια και ήθελα να δω πως είχαν αναπτύξει την λεπτή τους και αδρή κινητικότητά τους. Το αποτέλεσμα άρεσε πολύ στα παιδιά, μια και το χρώμα από τους μαρκαδόρους ήταν πιο έντονο και με έκπληξη συνειδητοποίησα ότι τα προνήπιά μου τα είχαν καταφέρει σε κάτι που δεν το περίμενα. Χαρήκαμε όλοι πολύ πολύ. Χρησιμοποιήσαμε λεπτούς μαρκαδόρους και μπορώ να πω ότι είναι και μία οικονομική λύση στις δύσκολες μέρες που περνάμε. Δείτε τώρα τα έργα των παιδιών.



Και αναλυτικά το κάθε παιδί






















2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ. Την ιδέα μου την έδωσε ένα παιδί της τάξης μου. Τα παιδιά δεν το ξέχασαν και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ζωγράφιζαν πάνω σε χαρτοπετσέτες. Οικολογικό και οικονομικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή