Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΤΟΥΛΗ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΟΥΡΟΣ

 


Έγραψε στο δελτίο τύπου για το παραμύθι η κα Σταυρούλα Βενιέρη, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων των Εκδόσεων Κούρος και συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας:

Οι Εκδόσεις Κούρος με εκδότη τον κ. Δημήτρη Φύκιρη, οι συνεργάτες μας κι εγώ, αισθανόμαστε μεγάλη χαρά που κρατάμε στα χέρια μας το νέο βιβλίο της χαρισματικής Συγγραφέως, Εκπαιδευτικού ΠΕ60 & Εκπαιδεύτριας Ενηλίκων, κυρίας Νίκης Σκουτέρη, με τίτλο:
“Οι βοηθοί του Συρτούλη”
το οποίο επανεκδόθηκε μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης του έκδοσης!
Έτσι, μεγαλώνει η οικογένεια των Εκδόσεων ΚΟΥΡΟΣ με άτομα αξιόλογα, εμπνευσμένα και μοναδικά! Την ευχαριστούμε από καρδιάς που τίμησε τον Εκδοτικό μας Οίκο με την εμπιστοσύνη της.
Απώτερος σκοπός της ταλαντούχας συγγραφέως είναι να δώσει χαρά στα παιδιά, να οξύνει τη φαντασία τους και να τα ευαισθητοποιήσει ώστε να καταλάβουν πόσο σπουδαίο είναι να προστατεύουμε και να φροντίζουμε το περιβάλλον.


Το συγκεκριμένο παραμύθι απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και είναι αποτέλεσμα προσωπικής εμπειρίας και έμπνευσης της συγγραφέως όταν ένα καλοκαιρινό απόγευμα στην παραλία Λαγκούβαρδος, του νομού Μεσσηνίας, παρακολούθησε τον αγώνα των νεοσσών καρέτα καρέτα να αναρριχηθούν στην επιφάνεια και να φτάσουν στη θάλασσα. Η βοήθεια των ανθρώπων και του συλλόγου Αρχέλων υπήρξε υπήρξε καθοριστική.
Η εκλεκτή Νίκη Σκουτέρη, θεωρεί σημαντικό από πολύ μικρή ηλικία, τα παιδιά να συνειδητοποιούν ότι η επαφή με τη φύση δίνει δύναμη και ενέργεια στον άνθρωπο, ο πλούτος της είναι ευλογία και οι καρποί της πολύτιμα δώρα.
Επιπλέον, μέσα από την περιπέτεια του Συρτούλη, της θαλάσσιας χελωνίτσας, μας παροτρύνει όλους, μικρούς και μεγάλους να αντιληφθούμε το γεγονός ότι το περιβάλλον αξίζει αγάπη και σεβασμό από εμάς, αξίες σημαντικές που πρέπει να αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε ανθρώπου.


Η άξια δημιουργός
μας υπενθυμίζει μέσα από το θαυμάσιο έργο της πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το περιβάλλον είναι απαραίτητο για την υγεία και την ευημερία μας. Η προστασία του λοιπόν, είναι υπόθεση όλων μας και η ευθύνη για την ποιότητά του είναι κατ’ επέκταση και ευθύνη για την ποιότητα της ζωής μας.
Το βιβλίο συνοδεύεται από Cd Rom, κατάλληλο για τηλεκπαίδευση. Ακόμη, περιλαμβάνονται οδηγίες για γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς και φύλλα εργασίας δημιουργικής απασχόλησης για τους μαθητές.
Για το συγκεκριμένο πόνημα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Νίκη Σκουτέρη, μια μεγαλόπνοη προσωπικότητα, με ήθος, ευγένεια, πνεύμα φωτεινό και χαμόγελο που αφοπλίζει!
Ευχόμαστε λοιπόν όμορφα ταξίδια με τον Συρτούλη μας σε γαλάζιους ωκεανούς με ούριους ανέμους.
Το βιβλίο διατίθεται από
τις Εκδόσεις ΚΟΥΡΟΣ
Πειραιώς 8 - Αθήνα
Τηλ. 210 52 40 424
693 22 14 777
Email: kouros.books@gmail.com
Διατίθεται επίσης, από όλα τα βιβλιοπωλεία Ελλάδα & Κύπρο, κατόπιν παραγγελίας.


Σας ευχαριστώ πολύ!