Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΑΧ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΙΟΝΙ

Και τι έγινε με αυτό το χιόνι. Ξαφνικά όλα άσπρισαν και τα παιδιά ξεχύθηκαν στους δρόμους να μαζεύουν το χιόνι από τις σκεπές των αυτοκινήτων , να φτιάχνουν χιονόμπαλες και να αρχίζουν το χιονοπόλεμο. Αγαπημένο παιχνίδι μεγάλων και μικρών.
Όταν λοιπόν άνοιξαν τα σχολεία τι το καλύτερο η αφόρμηση να ξεκινήσει από τις εμπειρίες και τα άμεσα ενδιαφέροντα των παιδιών. Και δεν ήταν άλλο από το χιόνι.
Διαβάσαμε το παραμύθι << Ο Χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει>> και τα παιδιά το ζωγράφισαν.

















Έφτιαξαν κολλάζ με χιονάνθρωπο





Ζωγράφισαν τα γράμματα της λέξης χειμώνας, τις έκοψαν και τις ανασύνθεσαν σε χαρτόνι.





Υλικό από το e - children.blogspot.gr


Χωρίστηκαν σε 2 ομάδες των 8 παιδιών. Κάθε παιδί και διαφορετική φύλλο εργασίας. Κάθε φύλλο εργασίας και ένα γράμμα με χειμωνιάτικες σκηνές. Τα ζωγραφίζουν και τα κόβουν γύρω γύρω . Υλικό από το e- children.blogspot.gr και από το www.meustrabalhpsedagogicos.blogspot.com





 Aφού τελείωσαν κάθε ομάδα παρατηρούσε τη σειρά των γραμμάτων και σηκωνόταν από τη θέση της και τοποθετούσε το αντίστοιχο φώνημα γράφημα με σειρά στο έδαφος , έτσι ώστε να σχηματιστούν δύο σειρές με γράμματα της λέξης χειμώνας, με τη χρήση ταμπουρίνου.



Στη συνέχεια οριοθετήθηκε η κάθε περιοχή των ομάδων. Πήραν τα αντίστοιχα γράμματά τους και με το σύνθημα και σε χρονικό διάστημα που είχε οριστεί κέρδιζε η ομάδα εκείνη που θα ολοκλήρωνε γρήγορα τη λέξη ΧΕΙΜΩΝΑΣ. Φυσικά υπήρξαν αντιδράσεις από την ομάδα που έχασε. Η υπόσχεση δεν άργησε να έρθει . Προσοχή, ταχύτητα και άλλα παιχνίδια έτσι ώστε να κερδίζουν όλοι και κανείς να μην είναι παραπονεμένος.
Και η θεματική ΧΕΙΜΩΝΑΣ συνεχίζεται...........


2 σχόλια: