Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Τα παιδιά γνωρίζουν ότι την Πρωτομαγιά  πάνε στην εξοχή και μαζεύουν λουλούδια. Είναι όμως η Πρωτομαγιά μόνο γιορτή των λουλουδιών;
Επεξεργαστήκαμε , παρατηρήσαμε εικόνες από την Google  και σιγά - σιγά καταλήξαμε σε συμπεράσματα.
Η Πρωτομαγιά είναι διπλή γιορτή. Η γιορτή των λουλουδιών και η γιορτή του εργάτη.

Είδαμε αυτές τις εικόνες πιο παλιές και ασπρόμαυρες




Ο κόσμος τώρα γιορτάζει την Πρωτομαγιά με αυτόν τον τρόπο.......

Και με αυτόν πηγαίνοντας στην εξοχή.........


Φτιάχνοντας στεφανάκια για να τα φορέσουμε.......


Και στεφάνια για την πόρτα του σπιτιού μας. Στις μέρες μας  έχουμε καθιερώσει στεφάνια από λουλούδια του αγρού ή των κήπων, τα οποία τοποθετούμε για μερικές μέρες στην κύρια είσοδο των σπιτιών μας. Το στεφάνι πιστεύεται ότι << χαρίζει >> στους ενοίκους ενός σπιτιού υγεία, καλή τύχη, ειρήνη, ευτυχία και ευφορία. Έτσι λοιπόν, αυτήν τη μέρα , όλοι , μικροί και μεγάλοι εξορμούμε στην εξοχή , ξεφεύγουμε από την πόλη και αναζητούμε τη χαρά της άνοιξης στην ολάνθιστη φύση. 

Στη συνέχεια φτιάξαμε τα στεφανάκια μας , τα φορέσαμε και χαρήκαμε πολύ. Που και που χρησιμοποιούμε και κάποιο φύλλο εργασίας για γέμισμα χρωμάτων και κόψιμο.





Στη συνέχεια άκουσαν το ποίημα του Διονύσιου Σολωμού << Πρωτομαγιά>> και ζητήθηκε να ζωγραφίσουν ότι τους έκανε εντύπωση από το άκουσμα αυτό. Υπογράμμισα αυτό που μου είπαν. Το φύλλο εργασίας, ας με συγχωρέσει η συγγραφέας, είναι ή από την Ανθή ή από το Kindy Kids.





















To καλύτερο το άφησα για το τέλος. Σήμερα τα παιδιά μου έφεραν λουλούδια. Τα μυρίσαμε, μιλήσαμε από τα μέρη που αποτελούνται, για την ποικιλία χρωμάτων και ονομάτων και πραγματικά μοσχομύρισε η τάξη μας.

Με αυτά τα λουλούδια θα φτιάχναμε το στεφάνι της τάξης μας. Το ανέλαβε η συνάδελφός μου η Κυριακή και έτσι καθώς ήμουν πρωινή δεν πρόλαβα να το φωτογραφήσω. Θα σας το παρουσιάσω τη Δευτέρα.

Εύχομαι σε όλους ΚΑΛΗ, ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου